Artikler

Bliv opdateret med den nyeste viden indenfor opdræt af søer, smågrise, slagtesvin og kvæg. Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål på tlf. 88 87 52 00, eller kontakt din rådgiver her.

Download

Ekstra godt foder gjorde fravænning af smågrise mulig
I fagmagasinet Svin fortæller Svineproducent Michael Møller om, hvordan han med gode resultater har fravænnet små grise med fravænningsblandingen Power Pig Plasma fra Vilomix.
> Læs mere
Gode resultater med mælkekopper og opblødt foder
God management og velfungerende søer giver mulighed for at fravænne store trivelige grise, der er godt i gang med at æde. Det betyder noget for trivslen i såvel farestalden som klimastalden. 
> Læs mere
Pattegrisedødelighed er stadig et hot emne – desværre
Alle gør sig umage med at holde liv i pattegrisene - men hvilke pattegrise er det, der er svære at holde liv i? Den snak har vi haft med Driftsleder Christina Kanstrup, der arbejder på Frihedslund. 
> Læs mere
Hvordan blev kornkvaliteten 2020?
Høsten 2020 gik for de fleste nemt og stærkt. På trods af et vådt efterår og et tørt forår blev udbyttet på gennemsnit med de sidste 5 år.
> Læs mere
Forstoppelse hos diegivende søer
De senere år har vi set en øget forekomst af forstoppelse hos søer. Forstoppelsen ses ofte i farestalden op til faring, hvor soen ligger på maven og har hård knoldet fæces
> Læs mere
Hvordan fodrer vi poltene bedst muligt?
I Vilomix har vi haft besøg af Thomas Sønderby Bruun fra SEGES Svineproduktion, der gav os en opdatering fra de seneste afprøvninger på poltefodring. SEGES afprøvningerne havde flere formål - bl.a. at finde ud af hvordan poltenes opvækst påvirker kuldresultater og holdbarhed. Derudover er data fra en ældre afprøvning om flushing vakt til live og holdt sammen med nye afprøvningsresultater om poltens opvækst
> Læs mere
Sådan undgår du nykornsforgiftning
Nyhøstet korn kan give grisene nykornsforgiftning, som er skadeligt for grisen. Ofte påvirkes produktiviteten i besætningen negativt.
> Læs mere
Hvad gør vi ved varmestress?
Varmen har allerede været her - og hvem ved, om vi får et par måneder med høje temperaturer. 
> Læs mere
Høj risiko for mykotoksiner
Ifølge en artikel fra Biomin bragt i Effektivt Landbrug er der en høj risiko på 73 procent for udvikling af især DON-mykotoksin i vinterhvede i de kommende uger i den nordeuropæiske region, som Danmark ligger centralt i. 
> Læs mere
Husk kornanalysen!
Vi anbefaler, at du får lavet nye kornanalyser til høst, så indholdet af vand, råprotein mv. er kendt og kan optimeres mest korrekt ind i de nye foderblandinger.
> Læs mere
Hvordan sikrer du holdbarheden på dine søer og undgår leverdrejninger?
Hvordan sikrer du holdbarheden på dine søer og undgår leverdrejninger? Leverdrejninger kan måske skyldes stor fodermængde og højt råproteinindhold hos søerne
> Læs mere
Urinvejsinfektioner ved søerne
Urinvejsinfektion hos søerne har en negativ påvirkning på reproduktionen og giver derfor et økonomisk tab. Men hvad er tegnene på urinvejsinfektion, og hvordan undgår man det?
> Læs mere
Oplever du udsving i svineproduktionen?
Én årsag kan være dårlig råvarekvalitet, om ofte resulterer i toksinproblemer. Problemet ses ofte, når man er halvvejs eller længere ned i siloerne, hvor der er størst risiko for luftindslip. Se et opdateret toksinbillede for kornanalyser i Danmark her
> Læs mere
Debat om led- og benproblemer ved polte
I den seneste tid har der været debat omkring brugen af letoptageligt D3-vitamin (25(OH)D3) og en eventuel sammenhæng til ben- og ledproblemer hos polte. I Vilomix ser vi ikke udtalte problemer i forbindelse med tildeling af denne variant af D3-vitamin. Der er flere forhold, der gør sig gældende i forbindelse med led- og benproblemer. Vi anbefaler bl.a., at calciumindholdet holdes på normen og justeres efter mængden af fytase i foderet. Vi har skrevet en artikel om emnet og vores anbefalinger - den kan du læse i linket her
> Læs mere
Fodring af drægtige og diegivende søer
Missede du indlægget ”Fodring af grise på 20 minutter” med vores seniorrådgiver Jens Svendgaard til Vilomix’ 40 års jubilæum?  Fortvivl ikke - vi har samlet Jens´ bud på, hvordan foder til diegivende- og drægtige søer skal se ud i dag med en højproduktiv besætning.
> Læs mere