Vilomix køber spansk premix- og mineralvirksomhed

Danish Agro koncernens datterselskab, Vilomix Holding A/S, der også er ejet af grovvareselskaberne Agravis, Vestjyllands Andel og NAG, har netop indgået aftale om overtagelse af det spanske premix- og mineralselskab TEGASA (Técnica Ganadera S.L). Overtagelsen er effektueret pr. 2. september 2021.

PRESSEMEDDELELSE

Karise den 15. september 2021

TEGASA er et familieejet selskab, der blev grundlagt i 1965, med hovedkontor i Barcelona og fabrik i Valls, Tarragona. Selskabet samarbejder med landmænd i hele Spanien og producerer vitamin- og mineralblandinger samt specialblandinger og foderadditiver til grise, køer og fjerkræ. TEGASA har et stærkt brand i Spanien og har desuden internationale aktiviteter. I 2020 omsatte selskabet for ca. 90 mio. kr. og beskæftiger 30 medarbejdere. Fabrikken er fuldt automatiseret med eget laboratorie, og produktionen er certificeret med FAMI-QS og følger ISO-22000 kvalitetsstandarder.

Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, ser store perspektiver i opkøbet.

"TEGASA er en rigtig spændende virksomhed, der bygger på den samme kultur og de samme værdier, som vi arbejder ud fra. Spanien er derudover et spændende marked, når det kommer til animalsk produktion, og jeg ser store muligheder for, at Vilomix og TEGASA sammen kan skabe endnu bedre resultater. Derudover ligger der også muligheder for genetikselskabet Danbred, som vi er medejere af. Opkøbet følger vores strategi om at gøre koncernens premix- og mineraldivision endnu mere international, og jeg ser frem til samarbejdet med de spanske landmænd," siger Henning Haahr.

Også CEO i Vilomix, Peter Iversen, er begejstret for aftalen.

"Jeg er meget tilfreds med aftalen, der passer perfekt ind i vores strategi om at blive en stærk aktør i Sydeuropa. Vi ser store synergier mellem TEGASA og Vilomix indenfor produktudvikling samt videndeling omkring dyreernæring. Spansk griseproduktion er karakteriseret ved et professionelt integrator-setup, og vi får nu mulighed for at arbejde endnu tættere med disse store aktører samt de spanske landmænd. Vi tror også på, at vores styrke og viden indenfor genetik i Danmark kan være med til at styrke TEGASAs position i Spanien," siger Peter Iversen, der forklarer, at en stor del af de i alt ca. 2 millioner søer i Spanien er baseret på dansk genetik.

Aftalen er betinget af godkendelse fra de spanske konkurrencemyndigheder.


For yderligere information, kontakt:

Søren Møgelvang Nielsen
Kommunikationsdirektør i Danish Agro
tlf. +45 2332 8274

Fakta om Vilomix
Vilomix Holding A/S er en del af Danish Agro koncernen, hvor det udgør Special Feed divisionen. Vilomix producerer kundetilpassede vitamin- og mineralblandinger til husdyrproducenter samt til foderstofindustrien. Herudover har selskabet betydelige aktiviteter indenfor veterinærmedicin, genetik og farm supply-produkter. Vilomix er i dag en markant spiller på det europæiske marked, og sælger sine produkter i mere end 25 lande.  Det er Vilomix's politik at have en høj standard på varernes kvalitet, serviceydelser og faglig viden. I 2020 omsatte Vilomix koncernen, der beskæftiger ca. 570 medarbejdere,  for 3 mia. kr.

Fakta om Danish Agro koncernen
Danish Agro Koncernen består af en række agroindustrielle selskaber i ind- og udland. De har alle den overordnede målsætning - i et tæt samspil med kunderne - at medvirke til værdiskabende løsninger på de enkelte bedrifter. Koncernen er hovedsageligt beskæftiget inden for salg af foderblandinger, råvare- og vitaminforblandinger, gødning, planteværn, såsæd og energi samt køb af afgrøder fra landbruget. Endvidere forhandler koncernen en række stærke maskinbrands til landbruget samt driver en omfattende kæde af hobby- og fritidsforretninger. Danish Agro Koncernen beskæftiger ca. 5.000 medarbejdere og vil i 2021 have en omsætning i niveauet 38 mia. kr