færdigfoder fra vilomix

Færdigfoder som startblanding fra Vilomix kan bruges i hele perioden – fra dag 4 i farestalden til efter fravænning.

Det er specielt designet til at få grisen godt i gang med at æde samtidig med, at trivsel og foderoptag er i fokus. Det er velegnet til de mindste grise, hvor der er behov for en bedre startblanding end til de store grise med tiltag såsom ren varmebehandlet korn.

I overgangen fra mælk til tørfoder er det vigtigt, at foderblandingen indeholder letfordøjelige proteinkilder, som grisene nemt kan fordøje og udnytte. Af letfordøjelige proteinkilder kan nævnes blodplasma, fiskemel og sojaproteinkoncentrater. I Vilomix kombinerer vi dem med gode mælkeprodukter, der letter overgangen fra soens mælk til fast føde. 

Blodplasma og fiskemel er rigtig gode proteinkilder til smågrise. Forsøg (Meddelelse nr. 846, SEGES) viser, at man med animalsk protein opnår en forbedret foderoptagelse og daglig tilvækst med et lavt foderforbrug. Derudover indeholder blodplasma immunoglobuliner, der styrker grisens immunforsvar. 

POWER PIG YOGHURT:

En speciel blanding der egner sig rigtig godt til den første periode i farestald og babystald, hvor grisen skal lære at æde. Der indgår flere forskellige proteinkilder, som alle har en høj fordøjelighed. Blandingen er primært baseret på mælk, hvor den velkendte Elitemilk Pigi Yoghurt indgår.

Elitemilk Pigi Yoghurt er en unik mælkeerstatning, der indeholder yoghurt og understøtter grisens mavetarmsystem.

 • Indeholder 26% mælk
 • Oplagt til de mindste grise samt opsamlingshold/efternølere/babystald
 • Uden plasma og fisk og kan derfor også anvendes i UK-produktioner

GENTLE SERIEN:

Gentle-serien er færdigfoder specielt designet til at få grisen godt i gang med at æde, samtidig med at trivsel og foderoptag er i fokus. Gentle-blandingerne er sammensat ud fra Vilomix’ gode erfaringer med fodring uden brug af medicinsk zink.

Std. fordøjeligt råprotein er sænket til skånenorm uden at gå på kompromis med aminosyreprofilen. Der indgår op til seks forskellige proteinkilder – alle med høj fordøjelighed. Derudover indeholder blandingerne BioPro Antibac, som er en blanding af organiske syrer og fedtsyrer, der sammen skaber en god mikrobiel balance i mave-tarmsystemet.

Gentle-blandingerne indeholder flere forskellige fiberkilder, der understøtter tarmsundheden. Det høje laktoseindhold giver en skånsom overgang fra soens mælk til fast føde.

praktiske tips om god fravænning

I Vilomix og Danish Agro har vi oparbejdet en masse erfaring omkring, hvordan en god fravænning foregår - alt sammen omsat til video og artikler. Tips omhandler såvel foder som management.

Pigi Gentle Plasma

 • Indeholder 5% blodplasma og 2,5% fiskemel
 • Sikrer et højt foderoptag
 • Styrker grisens immunforsvar

 

Pigi Gentle Fisk

 • Indeholder 5% fiskemel
 • God foderoptagelse
 • Oplagt til UK produktion, hvor plasma ikke er tilladt

Pigi Gentle Veg

 • Indeholder 6,5% HP 300 samt 5% Vilosoy
 • Skånsomme og letfordøjelige vegetabilske proteinkilder
 • Oplagt til OUA produktion, hvor plasma og fiskemel ikke er tilladt

Læs alt om startblandinger fra Vilomix

Uanset om du arbejder med et færdigfoder eller et koncentrat som startblanding, har vi sammensat produkter, der dækker dit behov for at tilsikre høj tilvækst ved dine patte- og fravænningsgrise.

Fælles for alle produkter er, at der ikke er gået på kompromis med komponenterne. Uanset om der er tale om korn, proteiner, tilsætningsstoffer, vitaminer eller laktose, er højkvalitetskomponenter udvalgt.

Hvis du vil vide mere om startblandinger fra Vilomix, kan du downloade brochuren!

få et gratis sæt doseringsskovle

Med dette sæt doseringsskovle bliver det nemt at spare på startblandingsfoderet - og samtidigt sikre hyppige, små fodringer

Kontakt os

Stærk faglig rådgivning er en fast bestanddel hos Vilomix, og foderoptimering er en dynamisk proces, der kræver tæt dialog for at opnå topresultater. 

Kontakt os helt uforpligtende for en snak om, hvordan vi kan hjælpe med at opnå gode resultater i din besætning.

Jens Svendgaard
Seniorrådgiver
+ 45 4044 7815
jsve@vilomix.dk

Jens Bols Hansen
Rådgiver
+ 45 4015 0110
jbh@vilomix.dk

Julie Holsbo
Rådgiver
+ 45 6173 7971
kaho@vilomix.dk

Poul Møller
Rådgiver
+ 45 4040 2852
pm@vilomix.dk

Bo Pedersen
Rådgiver
+ 45 2346 9745
bp@vilomix.dk

 

John Snede
Rådgiver
+ 45 2120 0546
jos@vilomix.dk

Janni Fjeldbo
Rådgiver
+ 45 2894 9824
jafj@vilomix.dk

Louise Søndergaard Lundstad
Rådgiver
+ 45 2780 4817
lslu@vilomix.dk
På barsel pt.