Mød Christian vores praktikant

I uge 43 har Vilomix besøg af Christian, som kommer fra Rønde Privateskole. 


Jeg hedder Christian Iversen, jeg er 15 år gammel. Jeg går i 9. Klasse på Rønde Privat skole, og denne uge er jeg i praktik hos Vilomix. Meningen med praktikken er at vi skal ud og undersøge hvordan en hverdag ser ud på forskellige steder og for forskellige personer, eller blive mere klare om hvad vi gerne vil senere i livet i forhold til arbejde.

Jeg har interesse for:

  • Økonomi
  • Handel
  • Investeringer 

Derfor er jeg er glad for at jeg fik en praktik plads i Vilomix. Jeg har været i indkøbs afdelingen hvor jeg har lært om de forskellige firmaer som Vilomix køber råvarer fra, og hvor de forskellige virksomheder der sælger råvarerne ligger henne i verden. Jeg har også været i selve fabrikken hvor de blander de forskellige varer og sender dem til kunder. Hvilket har givet mig et stort indblik i hvordan en hverdag for en køber, fabriks arbejder, og sælger ser ud!

I sommerferien 2018 tog min familie og jeg til Filippinerne på ferie. Vi fik en masse oplevelser ud af den fede tur. Men vi lærte også en masse! Vi så ikke kun den lille rige del af det, vi så det hele. Fra det ene kvarter til det andet ligger der i første kvarter store fine hoteller og i næste kvarter ligger der huse der ikke en gang er halvt færdige og er bygget af hvad man nu lige kunne finde og få fat i. Det lærte mig lidt om hvor forskellig verden er rundt omkring. Vi kender jo kun en lille del af den. Den tur lærte mig lidt om hvordan der er så stor forskel på de rige og de fattige lande.

Når jeg kommer hjem fra en normal skoledag tager jeg ikke på arbejde eller til træning som de fleste andre. Jeg sætter mig foran mine 2 skærme og starter enten en stream eller så spiller jeg for sjov med mine venner. Jeg tager computerspil/esports seriøst for det meste fordi at jeg gerne vil ændre på måden folk ser computerspil. Når jeg siger til folk at jeg bruger 40% af min tid foran min skærm tænker de at jeg er typen der spiser chips og drikker sodavand og er lidt bred.

Men sådan fungerer det altså ikke. For langt de fleste professionelle esport spillere er de i meget, meget bedre form end den gennemsnitlige person. De træner motion og deres fysik mere en mange andre for at kunne holde koncentrationen og det gode mind set. Jeg ved ikke rigtig hvor jeg vil hen med det her udover at jeg håber at jeg ændrede dit syn på mig og de fleste andre computerspillere!

 

Christian

Christian Iversen, 15 år

Rønde Privatskole