Praktik i Vilomix

Læser du til Jordbrugsteknolog eller lignende er der mulighed for at komme i praktik under din uddannelse hos os. Vi kan tilbyde et svine- og kvægfagligt praktikophold eller en plads i vores eksportafdeling. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os for yderligere informationer på tlf. 88 87 52 00.

Hvad siger praktikanterne om forløbet?

Praktikforløb i svineafdelingen (8 uger):

"Jeg hedder Esben, og har som led i min uddannelse som Jordbrugsteknolog været i praktik hos Vilomix de sidste 8 uger.

Det har været nogle spændende uger, der har budt på mange forskellige lærerige opgaver og oplevelser. Arbejdsopgaverne har spændt bredt, men jeg har primært beskæftiget mig med optimeringsopgaver, udarbejdelse af foderbudgetter og licitationer. Derudover har jeg været med på flere kundebesøg samt so- og fodringsseminar, der virkelig har været givende.

Jeg vil gerne takke Vilomix for to gode måneder og for at have taget så godt imod mig."

 

Praktikforløb i kvægafdelingen (8 uger):

"Mit navn er Michelle Ratcke Rabøl, 34 år, og jordbrugsteknologstuderende. Jeg har her i foråret 2018 været i praktik i kvægafdelingen, i 8 uger. De ansatte har været meget imødekomne og man følte sig velkommen fra første dag.

Da vi på uddannelsen skulle vælge virksomhed til praktikperioden, stod valget for mig klart at det skulle være noget jeg kunne udvikle mig i, samt hvor jeg kunne lære noget nyt om branchen.

Jeg blev introduceret for mange ting, og har lært en masse nyt i perioden. Jeg fik blandt andet muligheden for at arbejde i AgroSoft, et værktøj som mange af de ansatte bruger til dagligt. Programmet har jeg ikke brugt førhen, så det var godt at få den erfaring. Ligeledes har jeg lært meget nyt på de kundebesøg jeg var med på, og at de kan være meget forskellige alt afhængig af problemstillinger samt hvilken landmand der skulle besøges. Derudover har det også været godt at se hvordan konsulenterne har håndteret besøgene, og at der har været forskellige tilgange til løsningerne. 

Jeg har været med til at starte et forsøg op, hvor Vilomix, i samarbejde med enAgro, skulle teste en mineralautomat og mineralblanding. I perioden nåede vi at få lavet en rapport om forsøget, hvor jeg brugte meget af min egen viden. Der blev mikset blanding og sat automater op ved test-landmanden, Heden Jersey, vi nåede desværre ikke videre inden praktikperioden var slut.

Jeg synes det har været et godt forløb på Vilomix, og det at være en del af dagligdagen i virksomheden gav et nyt indtryk af branchen, og jeg kunne godt lide, at der blev samarbejdet på tværs af afdelingerne. Jeg har lært meget af forløbet. En stor tak til Vilomix for muligheden!"

 

Praktik i eksportafdelingen (8 uger):

"Jeg hedder Oleksandr Vasyuta og jeg studerer til jordbrugsteknolog husdyrline svin på Erhvervsakademi Aarhus. I forbindelse med studiet jeg har været i praktik hos Vilomix i 2 måneder, hvor jeg har været en del af eksport teamet. Jeg har primært arbejdet med forskellige opgaver indenfor foderoptimering og udarbejdelse af tilbud til kunder. Det har været en meget lærerig og spændende periode, hvor jeg fik mulighed at udfordre mig selv og prøve mine evner af.

Personligt synes jeg det var en god erfaring at være en del virksomhedens miljø med skønne mennesker omkring mig. Stor TAK til Vilomix."

 

Vore tre dygtige praktikanter læser alle på Erhvervsakademi Aarhus, hvor de afslutter deres studie til sommer 2018.