STATUS FRA VILOMIX TECHNICAL SEMINAR 2024

Udgivet: 27-06-2024

Vidensdeling mellem 17 nationaliteter i Vilomix Group med fokus på ernæring og nye løsninger til at få realtidsdata med kameraer og sensorer.

Hvert år samles alle Vilomix’ tekniske kollegaer på tværs af markeder og datterselskaber til et par dage fyldt med vidensdeling. Årets Vilomix Technical Seminar blev afholdt på LEGOLAND® Hotel & Conference i Billund. Det er 10 år siden det første Vilomix-seminar fandt sted og dengang var det lokale marked i Danmark det største målt i tons.

I 2023 udgjorde produktionen af produkter til kunder uden for Danmark mere end 50% af volumen i Vilomix Special Feed-divisionen. Fra vores 11 fabrikker producerer vi skræddersyede premix mineralblandinger, koncentrater og foderadditiver til fjerkræ, drøvtyggere og grise – fra Finland i nord til Paraguay i syd. Vi har salgskontorer i Ukraine, Rumænien, Bulgarien, Serbien og på Filippinerne for at tage sig af den stigende interesse for rådgivning og fodringsløsninger fra Vilomix.​

I Vilomix Danmark har vi, med støtte fra vores moderselskab Danish Agro, de sidste 5 år arbejdet intensivt med at teste forskellige typer udstyr til indsamling af realtidsdata.

Realtidsdataindsamling fra kameraer og sensorer i grisestalde kan give opdateret information om dyrenes trivsel. Disse data kan omfatte faktorer som temperatur, luftfugtighed, foderforbrug og vækst, vandindtag og aktivitetsniveauer. Ved at overvåge disse data i realtid, kan Vilomix hurtigt identificere eventuelle problemer eller uregelmæssigheder og tage øjeblikkelig handling for at adressere dem til producenten.

Knud Elmose
Global Technical Sales Director, grise
knel@vilomix.dk
+45 4028 8812

Desuden kan realtidsdataindsamling hjælpe med at optimere driften ved at give indsigt i tendenser og mønstre, der måske ikke er tydelige gennem manuel observation alene. For eksempel kan man som landmand, ved at analysere data om foderforbrug og aktivitetsniveauer, justere fodringsplaner og optimere ernæringsplaner for at forbedre grisenes overordnede sundhed og produktivitet.

Realtidsdataindsamling i grisestalde kan hjælpe med at træffe mere informerede beslutninger, forbedre effektiviteten

– og i sidste ende: Forbedre dyrenes velfærd.

ProGrow

ProGrow er en kamerateknologi til grise, hvor realtidsdataen giver en unik mulighed for optimering og sparring på de aktuelle produktionsresultater her og nu. Teknologien er udviklet af SKOV A/S og forhandles af Danish Agro og Vilomix.

Modtag vores nyhedsbreve

Hold dig opdateret når vores faglige rådgivere deler deres erfaring omkring optimal ernæring af grise og kvæg.

Relaterede artikler