kom godt fra start

For at sikre en god start for pattegrisene og opnå bedre vækst og sundhed, er det vigtigt at optimere foderoptaget. En velsmagende startblanding kan være en god supplement til soens mælk, da det hjælper pattegrisene med at komme godt i gang med at æde i farestalden.

Foderoptaget spiller en afgørende rolle i pattegrisenes tilvækst og sundhed. Forskning viser, at pattegrisene vokser op til 50 gram mere efter fravænning, når de har lært at æde i farestalden. Derfor er det vigtigt at sikre, at pattegrisene kommer godt i gang med at spise i farestalden for at undgå at skulle bruge dyrt startfoder i en længere periode.

En god rettesnor er at gå efter et foderoptag på 0,90 FEsv/dag i gennemsnit fra 6-30 kg. Det kræver foder af høj kvalitet og supplering af soens mælk med en velsmagende startblanding for at forberede pattegrisene bedst muligt til fravænning. Dette sikrer ikke kun god tilvækst i farestalden og i de første uger efter fravænning, men også en sund og trivelig gris.

Så hvis du er en landmand, der ønsker at optimere foderoptaget og forbedre tilvæksten og sundheden hos pattegrisene, kan du overveje at supplere soens mælk med en velsmagende startblanding og sikre, at pattegrisene kommer godt i gang med at æde i farestalden.

OPTIMAL TILVÆNNING TIL FAST FØDE
HØJERE FRAVÆNNINGSVÆGT
HØJERE AFGANGSVÆGT FRA KLIMASTALDEN
FORBEDRET INDTJENING

En god start med foder fra Vilomix tilgodeser grisen hele vejen til 30 kg

En god startblanding kan have stor betydning for din gris og din bundlinje.

Praksis viser, at en god startblanding kan føre til besparelser på 20 øre/kg tilvækst fra 6-30 kg samt mere end 3 kg højere vægt ved afgang fra klimastalden.

De første 14 dage er afgørende for grisens senere trivsel, og et optimalt foderindtag kan føre til en højere tilvækst. Derfor er det en god investering at vælge en velsmagende startblanding med de rigtige næringsstoffer.

Så kan du sikre din gris den bedste start på livet og opnå en bedre økonomi på lang sigt.

Foderblandinger fra Vilomix til optimal tarmfunktion og trivsel hos smågrise

Vilomix tilbyder foderblandinger, der er designet til at optimere tarmfunktionen og stimulere den rette bakteriesammensætning hos smågrise. Med hele 80% af grisens immunforsvar i tarmene, er det vigtigt at sammensætte foderet korrekt. Vilomix bruger en bred vifte af letfordøjelige proteiner, da en ensidig proteinkilde kan skabe et ugunstigt miljø for de gode bakterier.

Færdigfoder og koncentrater fra Vilomix er sammensat af råvarer med høj foderværdi til patte- og fravænningsgrise og er målrettet til anvendelse i både farestald og de første uger i klimastald. Blandingerne indeholder forskellige tilsætningsstoffer, der fremmer trivsel og tilvækst.

Blodplasma og fiskemel – super proteinkilder til smågrise!
Blodplasma og fiskemel er to super proteinkilder til smågrise, da de har gode aminosyreprofiler og øger foderoptagelsen og den daglige tilvækst med et lavt foderforbrug. Blodplasma indeholder desuden immunoglobuliner, der styrker grisens immunforsvar. Laktose er også en vigtig energi- og proteinkilde, og indholdet skal passe til grisens alder.

Læs mere om sammensætningen og indholdet af Vilomix' færdigfoder og koncentrater til patte- og fravænningsgrise, der sikrer optimal tarmfunktion og trivsel hos smågrise.

praktiske tips om god fravænning

I Vilomix og Danish Agro har vi oparbejdet en masse erfaring omkring, hvordan en god fravænning foregår - alt sammen omsat til video og artikler. Tips omhandler såvel foder som management.

indeholder højkvalitets komponenter indenfor:

Varmebehandlet korn og majs

Proteiner

Tilsætningsstoffer

Vitaminer

Laktose

Læs alt om startblandinger fra Vilomix

Uanset om du arbejder med et færdigfoder eller et koncentrat som startblanding, har vi sammensat produkter, der dækker dit behov for at tilsikre høj tilvækst ved dine patte- og fravænningsgrise.

Fælles for alle produkter er, at der ikke er gået på kompromis med komponenterne. Uanset om der er tale om korn, proteiner, tilsætningsstoffer, vitaminer eller laktose, er højkvalitetskomponenter udvalgt.

Hvis du vil vide mere om startblandinger fra Vilomix, kan du downloade brochuren!

Gratis sæt doseringsskovle

Med dette sæt doseringsskovle bliver det nemt at spare på startblandingsfoderet - og samtidigt sikre hyppige, små fodringer