SIKRING AF EN BEDRE OMSTILLING FRA GOLDPERIODE TIL LAKTATION

Leveren er koens vigtigste organ i relation til omsætning af næringsstoffer omkring kælvning. Kropsfedt bliver omdannet til mælk, hvilket stiller store krav til leverens funktion. I denne proces spiller cholin en vigtig rolle.

Metabolic Booster fra Vilomix er et fodertilskud, der tildeles som supplement til fodringen omkring kælvning og er tilsat cholin på vombeskyttet form. Vombekyttet cholin har den fordel, at det ikke nedbrydes i vommen, men optages direkte i tarmen. Derved transporteres den til leveren i intakt form, hvor den effektiviserer fedtomsætningen.

Hvordan virker Metabolic Booster?

- og hvorfor cholin gør en forskel
 

Den højtydende kos dilemma i starten af laktationen er mangel på energi til mælkeproduktionen. Foderrationens fylde og energikoncentration er ofte begrænsende for koens mulighed for at få tilstrækkelig energi. Derfor øges fedtomsætningen voldsomt omkring og kort efter kælvning, hvilket betyder, at en del fedt transporteres videre til mælkeproduktion, men også at en øget andel ”lagres” i leveren (fedtlever).

Metabolic Boosters indhold af cholin forbedrer transporten af fedt fra leveren. 

Cholin medvirker til, at koen bedre kan omsætte den tilgængelige energi og derved efterkomme energikravet til den store stigning i mælkeproduktionen lige efter kælvning. 

Metabolic Booster kan påvirke stofskiftet til at omsætte en større mængde næringsstoffer, hvilket betyder en bedre energistatus, opstart og mere mælk.

Anbefalet dosering af Metabolic Booster:

  • Malkekøer 0-60 dage efter kælvning: 80-120 g
  • Goldkøer 14-0 dage før kælvning: 60 g

Mød behovene hos den højtydende ko

Fodring i hold med forskellige energiniveauer tilgodeser højtydende køer.

Kontakt os

Stærk faglig rådgivning er en fast bestanddel hos Vilomix, og foderoptimering er en dynamisk proces, der kræver tæt dialog for at opnå topresultater. 

Kontakt os helt uforpligtende for en snak om, hvordan vi kan hjælpe med at opnå gode resultater i din besætning.

Jesper Madsen
Produktchef, kvæg
+ 45 4038 1524
jm@vilomix.dk

Henrik Baymler
Rådgiver
+ 45 2844 7219
heba@vilomix.dk

Klaus Beier
Rådgiver
+45 2679 3850
klbe@vilomix.dk

Thomas Rosenberg
Rådgiver
+ 45 2048 0507
tr@vilomix.dk