Griseproducent Palle Eriksen prioriterer foderkvalitet i fravænningsfasen

Udgivet: 27-03-2023

Griseproducent Palle Eriksen fra Sofiesminde ved Aalestrup fastholder en simpel strategi for sin griseproduktion, som har vist sig at være stabil og af høj kvalitet.

Sofiesminde producerer 39.000 smågrise om året, hvoraf størstedelen sælges til fast aftager i Galten, mens de resterende 6-7.000 fedes færdig til slagtning. Med en smittefri besætning og egen foderproduktion er kvaliteten i højsædet. 

Udfasningen af medicinsk zink i foderet til smågrise har dog ikke været uden udfordringer. Men med kvalitetsfoder og individuelle blandeforhold samt fokus på vask og desinfektion har de formået at holde foderforbruget lavt i klimastalden og minimere antallet af døde grise, da en »gentle« opstart i fravænningsfasen sikrer en sund og stærk besætning.

Palle Eriksens mål er robuste søer og grise, så han understreger også vigtigheden af at have nye øjne på besætningen, da det skærper motivationen, samtidig med at man lærer noget nyt.

HVORFOR BRUGE MÆLKEERSTATNINGER?

Supplerende mælk i farestalden er et godt redskab til at sikre, at alle grise får mulighed for at nå deres potentiale for mælkeindtag i diegivningsperioden.
Læs mere om mælkeerstatninger her.

Du kan læse mere i de 3 nedenstående artikler:

Kom godt fra start

En velsmagende startblanding kan være en god supplement til soens mælk, da det hjælper pattegrisene med at komme godt i gang med at æde i farestalden.

Modtag vores nyhedsbreve

Hold dig opdateret når vores faglige rådgivere deler deres erfaring omkring optimal ernæring af grise og kvæg.